7 inredningstrender att haka på

Avskalat, funktionellt, hantverk och natur. Varje år och säsong för med sig nya inredningstrender. En del trender och accentfärger är nya, andra är väl beprövade stilar som förstärks och fördjupas. En del personer omfamnar helhjärtat och går ”all in” för en viss inredningsstil, andra vrakar och väljer ett personligt hopplock av de bästa bitarna från olika stilar. Här är 7 trender att hålla ögonen på:

 

Enkelt och avskalat
Det vackert enkla och avskalade är en trend som håller i sig. Detaljerna ska vara relativt få och i fina material som trä. Detta är en trend som passar den skandinaviska och minimalistiska stilen, där form och väl uttänkt funktion möts.

 

Grönt och skönt
Intresset för odling och gröna växter verkar vara större än någonsin. Krukväxterna syns flitigt i inredningsreportage och nya trendväxter utnämns på löpande band. Amplar i makramé syns allt oftare och passar utmärkt med den hantverkstrend som växer sig allt starkare.

Relax space

Ta in gatan
Inredningsmagasin och trendsättare låter sig inspireras av gatukonsten och dess personliga uttryck. Verk av artister som Banksy kostar en förmögenhet och att hänga graffiti på väggen är hetare än någonsin.

 

Händigt hantverk
Det traditionella hantverket är på stark frammarsch. Som en motvikt till massproduktion och varor som bara håller för stunden suktar vi alltmer efter det hållbara och genuina. Stickat, vävt och snidat hantverk är eftertraktat och passar fint in i en skandinavisk inredning. Rejäl keramik, glaserad i jordnära färger är också mycket trendigt.

 

Sirlig natur
Naturen blir sirligare och mer realistisk. Vi kommer att se mer av mönster och färger som speglar det naturtrogna och sköra, och inte endast det sorgfritt gröna som varit så närvarande under de senaste åren.

 

Förvaring
Snygg förvaring att stapla på höjden får gärna stå framme till allmän beskådan. Många trendiga inredningsmärken tar fram pappaskar i fina mönster och färger.

 

Metaller
Metaller har synts mycket i inredningssammanhang och de fortsätter att vara heta. Från mer skinande metaller som guld och silver är det nu mässing och koppar med patina som gäller för den som vill smycka sitt hem. Varma metaller ger en snygg touch åt en grafiskt stram inredning.