Att inreda personligt och unikt

Hur sätter man bäst en personlig prägel i sitt hem? Även om man läst en mängd olika inredningstidningar och inspirerats på sociala medier kan det ibland ändå kännas svårt att få till den där rätta touchen. Men att inreda personligt och unikt handlar inte om att slaviskt följa trender. Nyckeln till att skapa sin egen stil är genom kontraster. Låt dig gärna inspireras, men våga gå din egen väg och tillåt dig själv att blanda alla möjliga saker som du gillar. Varför inte börja med vardagsrummet? Kanske är det dags att kasta ut din gamla tv från Samsung och istället skapa en sällskapsyta med en härlig mix av både second-hand och design?

Skapa intressanta rum genom stilkrockar

Oavsett budget kan du göra små som storskaliga förändringar i ditt hem till. Du skapar enkelt en personlig stil genom att mixa olika karaktärer. våga blanda nytt och gammalt men också dyrt och billigt – det kommer att ge ditt hem en helt unik touch. Inspireras gärna av andra, men glöm inte bort att följa din magkänsla. Det finns också många enkla knep för att själv skapa något unikt av både loppisfynd men också klassiska möbler från Ikea. Måla om i en härlig färg, byt både ben och knoppar på din byrå eller varför inte klä om en gammal soffa i ditt favorittyg? Du kan även skapa fina kontraster med blommiga tapeter i köket och mjuka mattor under köksbordet. Låt kreativiteten flöda och var inte rädd för att prova dig fram – ibland blir de mest oväntade stilkrockar de absolut snyggaste. Inredning som också har en egen historia ger en spännande karaktär till ditt hem. Vad är mer personligt än att hänga upp den där roliga tavlan som du spontant köpte som en souvenir från din semesterresa?

Lyft ditt hem med levande material och blommor

Att blanda olika stilar och möbler är ett sätt för att inreda personligt och unikt. Men det är minst lika viktigt att plocka in levande element och material i våra hem. Inom feng shui har man under en lång tid förespråkat vikten av att inreda med naturnära material för att skapa harmoni, balans och välbefinnande. Trä har blivit ett trendigt inslag, dels för att det är ett mer miljövänligt alternativ till plast men också för att det gör sig stilmässigt väldigt bra till andra material så som betong, metall och marmor. Ett enklare inredningsknep är att dekorera med färska snittblommor och härliga krukväxter. Att inreda med sina favorit blommor skapar en personlig och harmonisk känsla. Placera gärna dina växter i sovrummet, på toaletten eller i hallen! Det skapar en härlig och lyxig känsla i hela ditt hem – dessutom kan vissa blommor göra gott som luftrenare. Blanda också gärna in andra naturmaterial så som ull. Det är väldigt snyggt och framförallt mysigt att drapera köksstolarna med ett fårskinn. Ett levande material blir bara mer och mer vackert med åren vilket också bidrar till en härlig och personlig prägel.