Bröllopsfest på hemmaplan – så här inreder du

Att planera inför sitt bröllop kan liknas vid en av de mest magiska stunder i ens liv men kanske också en av de mest stressfyllda och ekonomiskt påfrestande. Allt fler väljer att fira sin stora dag i hemmet snarare än att betala höga kostnader för en opersonlig festlokal – och charmen med att välkomna sina bröllopsgäster till en varm hemmiljö är svår att toppa. Detta förutsätter såklart att tillräckligt med utrymme finns och många gånger kan det vara ett bra alternativ att låna till exempel svärföräldrarnas eller den nära vännens hus på landet för att maxa med trädgård och altan om detta inte finns att tillgå i det egna hemmet.

Har ni tidigare gått i tankar om att byta ut lite möbler hemma, komplettera eller köpa nytt? Inget tillfälle är väl så lägligt som att passa på att ta itu med just de inköpen inför er bröllopsdag. Även om det inte är tanken att ni ska behöva byta ut hela möblemanget inför bröllopsfesten så kan det vara ett bra tillfälle att se över soffor, stolar och mindre bord samt även räkna på om det finns tillräckligt med sittplatser för era gäster. Vet du inte var du ska börja? Besök en riktigt bra möbelbutik på nätet! Där kan du ofta hitta det mesta du behöver för att ge ditt hem den där genuina bröllopskänslan och du behöver inte anstränga dig mer än att i lugn och ro klicka dig fram mellan de olika produkterna.

Närmar sig den stora dagen med stormsteg och det blir för övermäktigt att börja skruva ihop nya möbler så nära inpå? Underskatta då inte hur stor skillnad det gör att tillföra mindre attiralj som vackra speglar, fluffiga kuddar och stora glasvaser. Placera mjuka plädar i jordnära färger över armstöden på fåtöljer och soffor och gruppera några matchande kuddar i ljusa toner i de sittmöbler du har – detta mjukar upp känslan även i de mörkaste rum och vrår.

Mindre sidobord kan verka som avlastningsbord när dina gäster minglar fritt efter middagen och små nya serveringsfat och -skålar låter blickarna dras mot bordet med bubbel, plockmat och kanapéer.

Även om det är nog så viktigt att inreda efter smak och tycke på insidan av huset så har även utsidan betydelse. En trädgård med lummiga träd och buskar kan med fördel kläs i ljusslingor, och ljuslyktor med ett mjukt sken blir en oslagbar detalj i sommarträdgården när det vankas bröllopsfest. Se till att använda hela tomten, både fram- och baksida för att utnyttja utrymmet ordentligt och för att få en bra spridning på era bröllopsgäster. Ett större partytält kan vara en god idé för att gardera sig mot eventuella skurar, och finns det inte tillräckligt med plats inomhus så slå upp ett dansgolv under partytältets vita tak för en brudvals ni och era gäster sent ska glömma.