Dukningstips för glöggfesten

När hösten går över i vinter och mörkret faller, finns det många anledningar att stanna inomhus. En av dem är att bjuda in till en rolig glöggfest. Glöggen är en central del av svenskarnas julfirande och något som vi i Sverige är ensamma om. Doften är karaktäristisk och förknippas med mysig julstämning av många. Det är få saker som är så stämningshöjande som att samlas ett gäng goda vänner, tända några ljus, sätta på skön julmusik och njuta av godsaker tillsammans. Glöggfester kan göras på olika sätt beroende på hur du har tänkt dig.

Stort eller litet?

Har du bestämt dig om du vill ha en stor eller liten bjudning? Ska ni baka samtidigt eller ska du bjuda på lussekatter som du har förberett tidigare? Oavsett svaret är uppmaningen tydlig, Bjud in till glöggfest! Så skapar du en härlig dukning med några enkla medel, se till att ha många tända värmeljus hemma och ställ gärna ut flera skålar med russin och mandlar i, så att dina gäster slipper stå och vänta på varandra. Pynta gärna med tomtar så att ni kommer i julstämning och se framförallt till att inte snåla på glöggen, det är trots allt den drycken som har gjort att ni alla samlas.

Vilken dag väljer man?

När julen närmar sig och vi befinner oss i december finns det några särskilt lämpliga dagar att bjuda in människor till sitt hem, nämligen på söndagarna när advent firas. Den första söndagen i december är alltid första advent och då börjar det mysiga julstöket för de flesta. Under våra kallare månader är det allmänt känt att folk tycker om att hålla sig hemma, men eftersom glöggfester har en sådan mysig karaktär brukar de vara rätt populära. Som med alla bjudningar gäller det att få sina gäster att känna sig välkomna, vilket har att göra med vackra dukningar och trevligt sällskap.