Inred i vinters färger

Vinter och jul står utanför vår dörr. Det är mitten av december, men än så länge har det bara varit två snödagar i Stockholm. Det stoppar dock inte människor från att ha riktig julkänsla i hela kroppen. Granen har kommit upp i många hem och vi har börjat med allt från juldukar till gardiner och ljusstakar. Att inreda inför vintern är för många detsamma som att julpynta, men det är inte riktigt julpynt som det ska handla om här. Visst är det mysigt att ha julstämning, men vill man ha ett stilrent och väl inrett hem krävs oftast mer än en tomte på fönsterbrädan.

Vad är det då man ska tänka på när man vill inreda inför vintern 2019/2020? Vilka färger är det som gäller och vilka material är heta just nu? Det är mycket av höstens inredningstrender som fortfarande håller sig kvar. När det gäller färger är det fortfarande jordiga, murriga färger som gäller. Det betyder dock inte att ditt hem ska vara mörkt och tråkigt. Du kan använda dig av allt från beige, svart, grått, brunrött och även blått. Något som har blivit mycket populärt är att inreda i just mörka färger. Det kan gälla allt från möblerna som du har i ditt hem till färgen på dina väggar.

Material

Materialen vi vill ha i våra hem går även dom i klang med naturen. Vill du ha ett snyggt inrett hem som följer trenderna så satsa på ull, läder, naturanära alternativ överlag och sten. Det kan t.ex. handla om att du byter ut ditt glasbord till ett bord i natursten eller att du köper snygga träramar från Frameit för att få den där exklusiva känslan. Den här onlinebutiken har supersnygga ramar i ek som passar alla möjliga fotografier, tavlor och posters.

Brun – en färg mitt emellan

Vill du inte ha det för mörkt i ditt hem? Kanske bor du väldigt litet och vill inte att det ska kännas som att väggarna kryper dig in på skinnet? Ingen fara! Det finns nämligen en riktigt bra färg som passar landet lagom. Naturligtvis är det ingen mindre än färgen brun som vi talar om. Brunt finns i alla möjliga toner och nyanser som du kan kombinera för att få en inredning som ser både harmonisk och balanserad ut. Här får du även mer än gärna jobba med olika material, vilket egentligen alltid är en gyllene regel för inredaren. Använder du dig av en och samma material är risken stor att ditt hem ser intetsägande ut. När du blandar material som t.ex. bomull, läder, högglans, glas och härliga metaller så ger du rummet mycket mer liv och en inredning som kan liknas med en bild från ett inredningsmagasin.