Inred minimalistiskt

Vill du inreda på ett nytt sätt hemma men samtidigt inte göra av med så mycket pengar? Låt dig Inspireras av minimalistisk inredning på nätet och inred med små förändringar. Ett enkelt sätt att göra stor förändring är till exempel att byta ut de färger du vanligtvis brukar ha mot något annat. Låt din nya färg ta över både väggar, kuddfodralen och varför inte tavlorna du har satt upp på väggarna. Att inreda minimalistiskt handlar både om att göra av med lite material och om att ditt hem sedan ska ge ett lugnt snarare än ett överlastat intryck.

Gör det enkelt

IKB_191Har du tröttnat lite på ditt gamla vanliga vardagsrum? Du behöver inte göra mycket för att få till en märkbar skillnad. Att köpa ett nytt tyg till soffan brukar ofta vara rätt billigt, särskilt om man jämför med inköpspriset på själva soffan. Du kan Förbättra din ekonomi med Advisa och deras tjänster om du känner att du behöver ett kapitalstöd, men annars kan du investera i ett billigt tyg och bara slänga över dina största möbler. En röd soffa blir som helt ny när den är vit, även om det är samma stomme under. Samma princip gäller med matbord och soffbord, släng helt enkelt över en duk eller måla om med en ny färg. Du kommer bli förvånad när du ser hur stor skillnad det kan göra. Vill du vara minimalistisk på riktigt kan du överväga att slänga ut hela soffan, men de flesta av oss vill inte gå riktigt så långt.

Trender i inredning

Precis som med allt annat går det givetvis trender även i inredning. Att Stockholmare föredrar att inreda minimalistiskt är allmänt känt, bland annat har en vit färg döpts efter denna huvudstad – färgen Stockholmsvitt är en särskild nyans av vitt som inbjuder till ett lugnt och harmoniserat hem. Vilka trender vill du följa inom inredning? En fördel med att inreda minimalistiskt är att du kan passa på att göra dig av med de saker du inte använder längre, både när det gäller möbler, prylar och saker. Varför inte sälja av dessa så att du får råd med dina nya inköp? Att ha ett minimalistiskt synsätt handlar även om att försöka spara på jordens resurser och inte konsumera av gammal vana. Ska du haka på den nya trenden eller vill du fortsätta som vanligt? Det finns mängder av tips och inspiration i inredningstidningar och på nätet för den som är sugen på att prova något nytt.