Inred uterum och designa din trädgård

Under vinterhalvåret längtar alla efter våren och sommaren. Ljuset och värmen återvänder, trädgården vaknar till liv och fåglarna sjunger. Det finns inget härligare än att dricka sitt morgon kaffe (eller te) på en mysigt inredd uteplats när temperaturen tillåter. Men varför vänta, du kan redan nu börja planera inredningen av ditt egna personligt ombonade och inredda uterum. Välj fina möbler, textiler, mattor, kuddar, filtar och krukor att inreda och dekorera ditt uterum med i god tid före vårens ankomst.

Undvik misstag

Det är lätt att begå misstag när du planerar att inreda ett uterum. Det är inte hela världen eftersom ett uterum kan förändras med jämna mellanrum. Det är alltid bäst att börja med de stora delarna, möblerna, och inte de små prydnadsföremålen. När du har bestämt dig för hur du vill möblera ditt uterum är det dags att fundera på vilka typer av belysning du vill ha. Blanda gärna med vanliga utomhuslampor och levande ljus eller lyktor. Titta sedan på vilka färger och textiler du vill pryda uterummet med. Kom ihåg att det är både enkelt och billigt att förnya ett uterum genom att skaffa exempelvis nya filtar och kuddar än att köpa nya möbler.

Detaljer

När grundinredningen är klar kan du gå vidare med detaljer såsom vaser, krukor och växter. Ett uterum eller altan utan levande blommor kan kännas väldigt kalt och stelt. Satsa gärna på vackra färgstarka blommor och gärna med en härlig doft. Men även uteplatsen och trädgården kan förgyllas med vackra kantstenar. Hos Stenbolaget kommer du att hitta ett brett urval av kantsten i flera olika material till riktigt bra pris. Kantsten kan användas för gränsdragning mellan gräsmattor och rabatter, vägar eller för annan dekoration. Kantsten kommer i flera olika storlekar, nyanser och strukturer och bland annat Stenbolagets granitkantsten är av hög kvalitet samt finns i många olika utformningar. Kantsten kommer att ge din trädgård ett vackert, klassiskt och hållbart resultat.

Tidlös stil

Ett bra tips när du inreder ditt uterum är att satsa på design som är så tidlös som möjligt samt material som är tåliga. Fördelen är att du inte behöver skaffa nytt varje gång trenderna förändras. Det bruka räcka med att istället skaffa fräscha nya textilier såsom mattor, draperier, kuddar och filtar för att piffa upp och fräscha till din inredning. Stilen på möblerna i ditt uterum är helt upp till din personliga smak. Det viktiga är att de är funktionella och gärna bekväma. Ett tips är att inte möblera för trångt utan försök istället att skapa rymd. För att skapa egen personlig stil kan du gärna blanda nytt och antikt eller olika stilar av möbler. Ta gärna ut svängarna och skapa en vacker och unik inredning helt enligt ditt egen tycke och smak. Lägg gärna ner lite extra tid på belysningen eftersom rätt ljus kommer att bjuda på en fin stämning. Använd helst flera små ljuskällor som exempelvis ljusslingor och väggbelysning blandat med levande ljus.