Inreda barnens rum

769px-Pierre_Despereax_09.19.2012_(8004871773)Inredning kan vara väldigt roligt att hålla på med, men också svårt. Idag finns en uppsjö av bloggar, magasin, tv-program och böcker som handlar om hur du på bästa sätt kan inreda ditt hem. Man kan få mycket inspiration, men också bli förvirrad av för mycket information och tips. Vilka färger går egentligen bra ihop, och hur balanserar man funktion med design? Att inreda ett barnrum kan erbjuda nog så många utmaningar. Ett barnrum ska ju kunna fungera under en längre tid, även då barnen blir äldre – annars är risken att man får inreda det på nytt med jämna mellanrum.

Glöm inte förvaringen

Glöm inte att till exempel snygga kläder från twist and tango, leksaker, gosedjur och andra saker bör kunna förvaras i ett barnrum. Ett vanligt misstag många gör är att fokusera för mycket på att hitta den finaste barnsängen, den mest färgglada mattan eller den mysigaste läslampan till barnens rum. Ett bra tips är att utgå från vad ens barn faktiskt behöver för förvaring som till exempel hyllor, garderober och korgar där man kan förvara allt det som ingår i ditt barns vardag. På morgonen när ditt barn ska klä på sig kan det till exempel bli väldigt opraktiskt om hans eller hennes kläder finns i ett annat rum – det kan leda till att er morgonrutin tar längre tid än vad den behöver göra. Ett annat scenario är att ditt barn vill leka på sitt rum, men leksakerna finns utspridda i flera rum då de inte får plats i barnrummet. Så utgå från den praktiska aspekten först, och inred sedan ditt barnrum utifrån det!

Välja rätt färger och former

ytterligare inredningstips är att utgå från ditt barns smak när du ska inreda ett barnrum. Om barnet är väldigt ungt och inte kan prata själv, kan det förstås vara svårt att veta detta och du måste utgå från dig själv. Då barnet däremot är tillräckligt gammalt för att prata kan det vara bra att ta reda på vilka färger han eller hon gillar. Vad ditt barn tycker om att göra är även någonting som kan vara bra att ha i åtanke. Är ditt barn till exempel väldigt intresserat av att måla eller rita, så kan du inreda ett rum med mycket färger, levande former och ytor för skapande. Är ditt barn lugnt, stillsamt och gillar att sitta uppkrupen i sängen med en bok, så kan det vara en idé att inreda rummet med en fin säng och lugna pastellfärger på väggarna. Utgå från hur barnet som ska bo i rummet är och du kommer garanterat att lyckas med ditt inredningsprojekt!