Inredningstrender 2019

Tiden går fort, snart är år 2018 slut och det nya året står för dörren. Vi har tagit reda på hur du ska inreda år 2019 för att vara riktigt trendig. Läs vidare om du vill få reda på nästa års trender före alla andra. Det är en hel del nytt på ingång. Och för dig som vill ge ditt hem ett extra lyft så rekommenderas flyttstädning i göteborg, som kan få din hem att skina.!

Du som har sparat dina prylar från 90-talet kan bara vara lycklig. Nu är det nämligen dags att plocka fram glasborden, de mönstrade färglada prylarna och sist men inte minst de ”svampmålade” väggarna. Flera av de kända inredningsdesignerna har tagit in designers som var stora på 90-talet för att få till den perfekta 90-talskänslan. Ett varumärke som, som vi vet, har satsat på detta extra mycket inför nästa år är Iittala, som är ett känt märke från Finland.

Låt det blänka

Nästa stora trend som syns bland de stora designerna är rostfria blanka ytor. Dessa syns i såväl ljuslyktor, karaffer men även andra små dekorationer såsom skålar och ben på stolar och fåtöljer. Om du tidigare blandat matta rostfria ytor med blanka så är det dags för dig att plocka bort de matta och göra mer plats för de blanka.

En av de absolut största trenderna, som vi tror kommer att hålla i sig, är att inreda med färgen gult. Ju mer gult desto bättre men för den som inte vill byta ut allt möblemang och dekorationer kan det även räcka med några detaljer i gula toner. Detaljer såsom kuddar, ljus, mattor och vaser är sådant som räcker till för att göra hemmet riktigt trendigt nästa år.

Ett år för dig utan gröna fingrar

Till vissas stora fasa och till andras stora förtjusning så kommer en lite annorlunda trend. Denna annorlunda trend är något så speciellt som konstgjorda växter, ja du hörde rätt. Nu ska du ha växter i plast i hemmet. Denna trend betyder dock inte att du måste säga farväl de levande växterna du har hemma men däremot betyder trenden att de levande får sällskap av de förfuskade växterna. Att blanda plast- och riktiga blommor är ett sätt att få plastblommorna att se riktiga ut. Dock kan man fråga sig varför man ska köpa plastväxter om poängen ändå är att få dem att se riktiga ut. Jaja, hur som helst så är detta något nytt för 2019.

Borden ska vara oregelbundna i formerna

Kantiga bord, kvadratiska och rektangulära är ute och in kommer inte runda bord utan nytt för 2019 är oregelbundna former på borden. Detta gäller främst vardagsrumsbord och inte köksbord. De trendigaste borden är de som är som mest oregelbundna. Hos vissa designers kan man även se bord som påminner om stora mjuka havsslipade stenar.