Lyckas med källsorteringen

Många anser att det är viktigt att källsortera, men du som brinner för inredning kanske kan tycka att möjligheten att källsortera går ut över din inredningsstil i hemmet. Som tur är finns det smarta lösningar så att du inte behöver kompromissa bort din snygga inredningsstil.

Lös källsorteringen så här

Källsortering har blivit allt vanligare i de svenska hushållen och kommunerna uppmuntrar sina kommuninvånare att källsortera genom att erbjuda sophämtningstjänster som är anpassade just för källsortering av olika slag. I många fall är det billigare att välja ett sophämtningsabonnemang med bäst källsortering jämfört med ett abonnemang utan källsortering.

Eftersom det mer eller mindre krävs att man sorterar sitt avfall ordentligt, gäller det att kunna hantera avfallet i hemmet på rätt sätt. Men många ogillar att ha flera sopkärl som både tar plats och kan förstöra inredningen i hemmet. Dock finns det en lösning på problemet. Eftersom flera nyheter och praktiska lösningar för källsortering i köket har dykt upp på senaste tiden, behöver man inte längre bråka med oestetiska sopkärl i hemmet.

Hur man ska lösa sin källsortering varierar en hel del beroende på hur man bor och hur stora ytor man har. Det bästa är trots allt att försöka gömma sopkärlen så gott det går. De flesta har sina sopkärl under diskbänken i köket där det är mest praktiskt att ha sina kärl för matavfall, plåtburkar med mera, men alla kärl får sällan plats i köket. Därför kan det vara bra att fördela kärlen på olika ställen i hemmet som gör det enkelt att hålla ordning och reda. För sopor som tidningar, kartonger och tvålflaskor, kan man förvara avfallet på andra ställen än i köket. Men om du har väldigt ont om plats kan du använda papperskassar som förvaring innanför dörren och som du tömmer så ofta du kan.