Ny popup-sajt från Blocket

Nu blir det enklare att upptäcka inredning från kända designers genom blockets nya popup-sajt; blocket-design.se. Tanken med den nya sajten är att det ska vara lättare att hitta det man söker. Varje dag läggs det upp över 90 000 nya heminredningsannonser på blocket, med den nya sajten hoppas man det ska bli lättare för köparen att navigera bland dessa. Det ska även vara lättare att leta inspiration på blocket-design jämfört med traditionella Blocket. Där måste man veta innan vad man söker medan Blocket-design är precis tvärtom. Redan innan du har sökt får du se inspirerande annonser.

Sökstatistik skapar urval

Blocket lanserar ny popup-sajt för inredning, Blocket-design. Med sajten hoppas man skapa en annonsplattform som både säljaren och köparen har lika stor fördel av. Som säljare kommer din annons visas för fler personer, exempelvis behövde köparen på traditionella Blocket göra en specifik sökning efter produkten för att göra den synlig. Annonserna som visas på den nya sajtenbaseras på besökarnas sökhistorik eller bevakningar på designers och varumärken. Blocket själva menar att deras nya sajt ska göra guldkornen mer synliga och på så sätt skapa en mer effektiv handel Det ska vara enklare och snabbare att sälja, men även att köpa. Inspirationen till sajten kommer från Blockets tidigare satsning, Blocket mode.

Blocket, störst i Sverige

Svenska folket säljer varje dag tusentals produkter på Blocket. Statistik visar att sju av tio svenskar någon gång köpt eller sålt något på Blocket. Nätförsäljning för privatpersoner är en stor marknad, Blocket är till exempel Sveriges tredje största sajt totalt sett. Med det är Blocket den överlägset största annonsplattformen i Sverige, och Blocket-design skapar ännu bättre förutsättningar för att bibehålla den platsen. Man vill med Blocket-design fokusera på att behålla sina designintresserade kunder och har därför skapat en plats helt utvecklad för den målgruppen. Det ska vara lätt och kul att handla inredning på Blocket och denna sajten skapar alla förutsättningar för det.