Så inreder du inför visning

Idag är det väldigt vanligt att ta hjälp av en mäklare på Södermalm eller annan ort för att få hjälp med stylingen inför en visning. Hur hemmet ser ut inför visningen är nämligen avgörande för hur bra försäljningen kommer att gå. Det finns många mäklare som jobbar hårt för att säkerställa att just ditt hem är i tipp topp innan eventuella köpare kliver innanför dörren, men du kan även göra jobbet själv. Genom att själv göra inredningen och styla ditt hem inför visningen sparar du dessutom in en hel del pengar.

Lyft fram det unika – Våga lyfta fram det unika med just din bostad. Det är du som känner den bäst och vet vilka delar som kommer att vara mest attraktiva. Är det t.ex. att morgonsolen lyser in genom köksfönstret så ser du till att lyfta fram detta, både på visningen och på eventuella fotografier inför annonseringen. Kom ihåg att är det okej att vara ”orättvis”. Det betyder att du kan lägga mer fokus på vissa rum och låta andra vara mer diskreta.

Undvik starka färger – Visst är det snyggt med starka och klara färger, men inte inför en visning. Försök att ha så naturliga och mjuka toner som möjligt, eftersom färgerna då inte kommer att ta över. Väljer du en klarröd matta är det lätt att de fina fönsterna inte får synas ordentligt, eftersom ögonen bara dras till den röda plätten på golvet.

Dra ut möblerna – Ett vanligt inredningsmisstag är att man inreder med möblerna tryckta mot väggen. Detta kan göra så att bostaden ser trång ut. Flytta ut möblerna så att det finns luft bakom. Om du inte har en stor bostad så räcker det gott och väl med en 5-10 cm. Detta gör att rummet ser betydligt större, trevligare och luftigare ut.

Ställ undan personliga saker – Vi vet att du har jobbat hårt med den där tavelväggen på dina barn och alla familjens minnen, men inför en visning är det alltid bäst att försöka ta bort så mycket personliga föremål som möjligt. De potentiella köparna vill kunna föreställa sig hur det skulle vara att bo i bostaden och det kan bli svårt när väggarna är fulla med bebisbilder.

Dekorera diskret – Ett stort fruktfat på köksbänken var det stora heta under många år, men nu är det diskretare alternativ som gäller. Vill du skapa en hemtrevlig miljö som fungerar lika bra på fotografier som på visningen så satsa på gröna växter och kanske en snygg kokbok och fräscha oljor i köket. Ett tips är att gruppera dekorationerna och inte tänka allt för symmetriskt.

Med dessa tips kommer din bostad att vara i världsklass inför en visning. Ett sista tips på vägen är att du ser till att vädra ut bostaden ordentligt innan visningsdagen. Personliga lukter eller instängda rum är aldrig lockande.